One Heart


Op 19 april 2015 hadden we een onvergetelijke screening van de film The Power of the Heart in het bijzijn van de filmmaker Baptist de Pape. Een heerlijke dag!

Heel kort gezegd gaat The Power of the Heart over de belangrijkste reis die wij allemaal in ons leven kunnen maken: de reis van het hoofd naar het hart.

In feite heeft iedereen de kracht in zich om die reis te maken … en om de ervaring van The Power of MY Heart te ervaren.

Om ons aan te moedigen op deze reis is het fijn om te weten dat we samen op reis zijn. Dat mensen als jij en ik … deze reis in het eigen leven hebben mee gemaakt.


Het horen van getuigenissen van anderen over hun reis toont ons dat het mogelijk is, moedigt ons aan en geeft ons hoop.

In de film The Power of the Heart horen we vele schitterende hedendaagse leermeesters aan het woord.

Maar we kunnen ook elkaar als rolmodellen gebruiken, en … een beetje afkijken! Elkaar inspireren…

Op de voorstelling van de film lanceerden wij daarom het project ‘One Heart’.

Wij nodigen iedereen … ja, ook jou … uit om het verhaal van je eigen reis die je maakte van je hoofd naar je hart met ons te delen… in een korte, of langere tekst… het hoeft geen kunstwerk te zijn… gewoon je eigen verhaal uit je hart… over hoe je de stem van jouw hart ooit hoorde weerklinken boven het gedenk van je verstand… en wat het in je leven veroorzaakte.

Wij zullen de teksten editen (niet naar inhoud herschrijven, maar gewoon taalkundig bijschaven - indien nodig – en jouw getuigenis op deze pagina op onze website publiceren. Mogelijk werken wij de meest ‘sprekende’ voorbeelden later uit in een mooi project.

Het eerste verhaal is hier alvast te lezen… het verhaal van Rina… ze vertelde het ter gelegenheid van de filmvoorstelling voor het eerst in haar leven voor publiek! Ontroerend, puur en rauw… durf haar voorbeeld te volgen… deel ook jouw belangrijkste reisverhaal met ons en met iedereen die op zoek is naar een steuntje in de rug op hun eigen pad.

Je kan jouw verhaal sturen naar dit e-mail adres oneheart@thenewatlantis.be

Wij lezen het en contacteren je er over. Als het past binnen onze opzet dan publiceren we het, nadat jij de taalkundig bijgewerkte versie hebt kunnen nalezen.

Doen… al schrijf je het … en stuur je het niet op… het zal hoe dan ook de energie van je hart doen stromen!

Rina's verhaal

Elke's verhaal